Weerkunde

Achtdelige lessenreeks met een theoretisch gedeelte, waarin u kennismaakt met de fysische principes achter het weer en de factoren die het weer op Aarde tot stand doen komen, en een praktijkgericht gedeelte. Hier gaan we dieper in op het herkennen van wolken, interpreteren van weerkaarten, satellietbeelden, beschrijving van specifieke weersituaties zoals storm, onweer en sneeuw.

8 donderdagavonden (20u00 tot 22u00), van 7 september tot en met 26 oktober 2017

Deelnemen kost €44,00 (inclusief 1 jaar lidmaatschap VSRUG)

Inschrijven

Odoo afbeelding en tekstblok

Initiatie waarnemen (volzet!)

Deze cursus richt zich tot mensen die graag willen leren hoe ze de sterrenhemel kunnen waarnemen. In 3 lessen komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: -telescopen en verrekijkers -materiaal voor de amateur-astronoom (sterrenkaarten, astrosoftware, atlassen,...) -oriëntatie aan de sterrenhemel -leren herkennen van de opvallendste sterrenbeelden

3 maandagavonden (20u-22u), van 11 september tot en met 25 september 2017. Een vierde avond is voorzien om effectief met de telescopen waar te nemen en wordt in onderling overleg met de cursisten bepaald.

Deelnemen kost €32.00 (inclusief 1 jaar lidmaatschap VSRUG)

Het is een heel praktijkgerichte cursus. Om iedereen de kans te geven voldoende aan bod te komen, wordt het aantal deelnemers beperkt tot 15. Op dit moment is deze reeks volzet. Heeft u toch interesse om deel te nemen? Mail ons op info@armandpien.be, we zetten u op een wachtlijst en contacteren u zodra de data voor een nieuwe reeks gekend zijn.Sterren en kosmos

Voor de mensen die de cursus ‘Inleiding tot de Sterrenkunde’ hebben gevolgd, en die dus al over een zekere basiskennis beschikken, zijn er twee lessenreeksen voor gevorderden die afwisselend om de twee jaar gegeven worden. Dit jaar komt het deel ‘Sterren en Kosmos' aan bod.

Hier wordt er in tien lessen dieper ingegaan op de bouw en levensloop van sterren, sterrensystemen en sterrenstelsels. Ook kosmologie komt aan bod.

10 dinsdagavonden van 20u00 tot 22u00, vanaf 26 september 2017

Deelnemen kost €50,00 (inclusief 1 jaar lidmaatschap VSRUG)


Inschrijven

Odoo afbeelding en tekstblok
 

Inleiding sterrenkunde

Tijdens deze achtdelige lessenreeks krijgt u een basiskennis over de sterrenkunde.

Een aantal onderwerpen die aan bod komen: de nachtelijke sterrenhemel, oriëntatie aan de hemel, de Zon, kenmerken van sterren, het zonnestelsel, verder dan de sterren, computerastronomie.

8 maandagavonden (20u-22u), van 22 januari tot en met 19 maart 2018

Deelnemen kost €44,00 (inclusief 1 jaar lidmaatschap VSRUG)

Inschrijven