Lezingennamiddag en Eerbetoon aan Prof. Cornelis de Jager

Prof. Cornelis de Jager is met zijn 96 levensjaren misschien de oudste nog actieve astronoom. Hij heeft een levensloop achter de rug die op zijn minst zeer uitzonderlijk mag genoemd worden. We willen tijdens deze namiddag een eerbetoon brengen aan hem, in aanwezigheid van een aantal prominenten, zoals prof. Walter Van Rensbergen (VUB), dr. Alex Lobel (KSB), prof. Jean-Pierre De Greve (VUB) en prof. George Miley (UNAWE Leiden). Anecdotes komen aan bod van onder andere Gerard Bodifée en prof. Ewine van Dishoeck (IAU).

Er staan 3 lezingen op het programma:

Kometen: griezels of waterbrengers, door Prof. C. de Jager

Meisjes voor de wetenschap, door Prof. C. de Jager en Jean-Pierre Grootaerd

Belang van educatie in Afrika, door Dr. Hetty van Dijk (via Skypeverbinding vanuit Lesbos)


Locatie:

Let op! Deze activiteit gaat niet door op de volkssterrenwacht, maar in auditorium OEHOE , UGent, Campus Bio-ingenieurswetenschappen, Coupure Links 653 (blok E).

Wanneer?

Zaterdag 4 november 2017 van 14u00 tot 17u00

Meer informatie en inschrijven


Van Big bang tot het aardse leven

Een wetenschappelijk “Genesis”-verhaal door ir.ing. Hugo Moors (SCK) over het ontstaan van materie en over de unieke gebeurtenissen nodig om tot het huidige aardse leven te komen.

Wij zijn tenslotte opgebouwd door elementaire bouwstenen die in het ganse universum voorkomen. Welke cruciale stappen zijn nodig geweest om van dode materie tot een intellectueel organisch levend organisme te geraken


Wanneer?

Zaterdag 9 december 2017 van 14u30 tot 17u00